hondengids - twee duitse herders honden lopend in het bos - hondengids.com

Schrijf je in op onze nieuwsbrief boordevol gratis tips!

Schrijf je gemakkelijk op elk moment uit.

6 tips om je hond te laten wennen aan zijn schoenen

Je hond gaat niet meteen staan springen om zijn nieuwe schoenen aan te doen en zal wat tijd nodig hebben om er aan te wennen. 

De eerste keer dat je de schoenen aan zijn pootjes doet zal je hond rare dingen doen met zijn poten, ze hoog opheffen, er mee schudden enz. Dit is perfect normaal, lach je hond niet uit en stel hem gerust en maak er een positief verhaal van!

1. Werk de nieuwe schoenen in

Werk de nieuwe schoen in in je handen zodat de zool soepeler wordt. Vanwege hun geringe gewicht hebben kleine honden het bijzonder moeilijk om de buitenzool van hun laarzen te verzachten, dus het inwerken met je handen kan hen echt helpen om snel comfortabeler te worden.

2. Laat je hond rustig wennen

Begin met het aantrekken van de schoenen (liefst in huis) voor een paar minuten. Schakel vervolgens over naar korte sessies buiten, waarbij je geleidelijk de tijd dat je hond de schoenen draagt verlengt. We raden aan om traktaties of speelgoed te gebruiken en de activiteit leuk en belonend te houden om de aandacht van de schoenen af te leiden.

3. Controleer de pootjes

Elke keer dat je de schoenen tijdens de inloopperiode gebruikt, stop en controleer op wrijving en hotspots op de poten. Dit is ook een goed moment om de spanning van de riem en de pasvorm te controleren om ervoor te zorgen dat de schoenen goed vastzitten, maar ook geen pijn doen.

4. Probeer met sokken of kousen

Net zoals sokken bijdragen aan het algemene comfort bij het dragen van onze eigen schoenen, kunnen sokken het algehele comfort van een hond verbeteren door een zachte, vochtregulerende laag te bieden tussen de poot en de schoen. Hondensokken kunnen ook helpen de hubertusklauw te beschermen en de pasvorm van de schoen te verbeteren.

5. Kies de juiste maat

Het kiezen van de juiste maat hondenschoen zorgt er niet alleen voor dat deze blijft zitten en rechtop staat, maar het helpt ook bij het comfort van de schoen. De schoenriem moet stevig boven het metatarsale/metacarpale kussen passen, maar onder het carpale kussen. Het moet met weinig overtollige ruimte van links naar rechts en van voor naar achter passen, en buigen onder een hoek van 45 graden waar de poot van de hond natuurlijk buigt. Het is best om een maattabel te gebruiken om de juiste maat van de poot van uw hond te vinden – let op dat poten in grootte kunnen variëren, dus zorg ervoor dat u alle vier meet.

6. Ga helemaal mee op in de ‘schoenendans’

Je hond zal waarschijnlijk de eerste keer hij zijn schoenen aan heeft “dansen”, met de poten schudden en hoog stappen. Dit is een natuurlijke reactie! Wees niet ongerust en probeer ook om niet te lachen – honden zijn gevoelig en lachen kan angst of wat extra stress bij hen veroorzaken. Probeer je hond te kalmeren en maak er een iets leuks van, zodat hij er snel gewoon aan is!

Je zal verrast zijn hoe snel je hond gewoon raakt aan zijn schoenen als je de bovenstaande tips volgt. En nog eens het belangrijkste: gebruik veel beloningen om het een leuke en positieve ervaring te maken!

hondenkussen scruffs
Scruffs mand

Large voor € 53 - Comfortabel - Makkelijk te wassen

happy house rieten hondenmand hondengids
Rieten mand

Large voor € 96.95 - Stevig & authentiek - snelle levering

hondenmand donut-mand hondengids
Snoozle donut-mand

Large voor € 54,95 - Gezellig, zacht & modern..

Feandrea hondenbed
Feandrea hondenbed

Large voor € 29.99 - Stevig - Comfortabel - Compact