hondengids - twee duitse herders honden lopend in het bos - hondengids.com

Schrijf je in op onze nieuwsbrief boordevol gratis tips!

Schrijf je gemakkelijk op elk moment uit.

De 5 beste hondenjassen

Een goede hondenjas kan een meerwaarde zijn voor je hond. Een jas kan je hond helpen beschermen bij slecht en koud weer. Bepaalde honden hebben van nature uit geen voldoende dikke huid of vacht, of wanneer hun eigen lichaam dit zelf niet meer goed kan door gezondheidsproblemen, kan een hondenjas zeker van pas komen. Het blijft ook niet enkel bij een ‘jas’, er zijn ook hondentruien, hondenhoodies of sweaters.

We overlopen de 5 beste hondenjassen die we konden vinden. Daarna bespreken we enkele situaties waarbij je nood kan hebben aan een hondenjas en wat de voordelen kunnen zijn.

De 5 beste hondenjassen

Shinmax Hondenjas
1. Shinmax Hondenjas – € 22,99

Een relatief lichte jas met warme fleecevoering. De jas beschikt over reflecterende biezen met hoge zichtbaarheid langs de rug en om de hals van de jas, zodat je je hond bij weinig licht gemakkelijk kunt lokaliseren.
De borstbescherming zorgt ervoor dat je hond extra bescherming heeft tegen de elementen en vermindert de hoeveelheid reiniging die je na een lange modderige wandeling moet uitvoeren. Met nylon knoopsluiting aan beide zijden van de borst en de hals is de jas ongelooflijk gemakkelijk uit te trekken.

De large versie (50 cm) staat momenteel aan € 22,99.

trixie vimy regenjas
2. Trixie Vimy regenjas – € 39,52

De Trixie regenjas is een handige regenjas die water- en winddicht is. Ze is daarnaast te combineren met een tuig. De Vimy regenjas is uitgevoerd met twee waterdichte ritssluitingen: bij de nek om ruimte te bieden voor de aansluiting van de riem en op de rug voor de combinatie met een tuig. De jas heeft een borstflap zodat de borst van de hond ook vrij blijft van wind en ze heeft een extra hoge kraag met trekkoord. Door de beenlussen ben je verzekerd van een goede pasvorm en blijft de jas mooi op zijn plek. Door de gele kleur en reflecterende stroken valt jouw hond bovendien lekker op!

De large versie (50cm) staat momenteel aan € 39,52.

freesoo hondenjas fleece
3. Freesoo jas – € 26,99

Deze jas is van goeie kwaliteit. Ze houdt je hond lekker warm door de fleece binnen voering. Daarnaast zal je hond ook droog blijven door de waterafstotende buitenkant van de jas.

Er is een verborgen gat op de rug van de jas zodat je de hondenriem kunt aandoen. Mooi en praktisch. De jas is gemakkelijk aan of uit te doen door het ontwerp met rits.

Hoge kwaliteit: deze hondenjack is gemaakt van waterdicht polyester met PP-katoen. Het dikke fleece houdt je hond warm.

Ontwerp met hoge kraag: het intrekbare winddichte ontwerp met hoge kraag handhaaft de lichaamstemperatuur van uw hond.

Reflecterend: een reflecterende strip op de dierenkleding verbetert de zichtbaarheid ’s nachts.

De large versie (60cm) staat momenteel aan € 26,99.

Etechydra Hondenjas,
4. Etechydra Hondenjas – € 25,99

Een premium hondenjasje met zachte warme binnenvoering en kwalitatieve buitenvoering die tegen de regen kan. Dit is bovendien de enige jas die wij zagen die een kap heeft voor het hoofd. Of je hond die wil dragen is dan wel nog de vraag. Handig is misschien dat ze afneembaar is als je ze niet zou gebruiken.

De XL versie (52cm ruglengte) staat momenteel aan € 25,99.

flamingo hondenjas
5. Flamingo ijsbeer hondenjas – € 22,49

Deze jas is perfect voor de koudere herfst en winterdagen. Dit jasje is zeer handig aan te doen en kan zowel om de buik als aan de hals worden afgesteld op het lichaam van jouw hond. De jas is verkrijgbaar in verschillende maten, voor honden met een ruglengte van 20 cm tot maar liefst 85 cm. Goed voor alle soorten honden!

Het zwarte jasje van 25cm staat momenteel aan € 22,49.

Welke hondenrassen hebben baat bij het dragen van een hondenjas?

Een hondenjas kan je hondje warm houden wanneer dat nodig is. Vooral kleinere rassen kunnen een hondenjas gebruiken, en zeker in de winter, bij koud weer, bij regen of sneeuw. Echter zijn er ook magere honden of honden met een dunnere vacht of zonder ondervacht die gebruik kunnen maken van een hondenjas. 

In deze gevallen gebruik je een hondenjas:

  • Kleine hondenrassen, vaak kortharig zoals Chihuahuas of Franse bulldogs. Ze zijn vaak te klein om genoeg lichaamswarmte te genereren en vast te houden tijdens een wandeling buiten.
  • Oudere honden die last hebben van artritis of een zwakker immuunsysteem zijn ook goede kandidaten voor hondenkleding. Ook kan de temperatuurregeling van oudere honden minder goed werken waardoor ze sneller koud hebben, ook al hebben ze een dikke vacht.
  • Laaghangende honden zoals corgi’s hebben wel een dikkere vacht maar doordat ze zo laag bij de hond hangen zit hun buik altijd meteen onder het vuil, water of sneeuw. Alhoewel het bij jongere, gezonde honden niet hoeft, kan je corgi in zo’n geval toch baat hebben bij een hondenjas. De jas beschermt hem/haar tegen het vuil en doordringende koude. 
  • Rassen met langer haar, maar die vaak getrimd worden, zoals poedels, kunnen op zich ook hondenkleding gebruiken. De natuurlijke beschermfunctie van hun vacht kan hier namelijk door aangepast zijn.
  • Zeer slanke honden met kort haar, zoals windhonden of whippets krijgen bij koud weer ook beter een jas of trui.

Is een jas wel goed voor je hond?

Een hond mag het niet te koud hebben, maar zeker ook niet te warm. Voor gezonde, grote honden met een stevige vacht is een hondenjas dus zo goed als nooit nodig. Voor rassen zoals labradors en andere grote honden met een voldoende stevige vacht bevelen we geen hondenjas aan. 

In het hoofdstuk hierboven lees je wanneer een hondenjas wel aanbevolen is.

Moet mijn hond binnenshuis een hondenjas dragen?

Neen, denk er aan dat je de hondenkleren binnenshuis af doet zodat je hond niet oververhit. De temperatuurregeling van je hond moet optimaal zijn, de hond mag niet te koud, maar ook niet te warm hebben. 

Afmetingen van de ideale hondentrui of -jas

De  ideale hondenjas is er eentje die de nek en buik van je hond beschermt. De jas loopt van de basis van zijn nek tot zijn staart, zonder dat deze te lang is zodat het doen van de behoefte problematisch zou worden. Ga voor een jas die goed aansluit zonder te strak te zitten. De kleding mag de beweging van uw hond nooit beperken!

hondenkussen scruffs
Scruffs mand

Large voor € 53 - Comfortabel - Makkelijk te wassen

happy house rieten hondenmand hondengids
Rieten mand

Large voor € 96.95 - Stevig & authentiek - snelle levering

hondenmand donut-mand hondengids
Snoozle donut-mand

Large voor € 54,95 - Gezellig, zacht & modern..

Feandrea hondenbed
Feandrea hondenbed

Large voor € 29.99 - Stevig - Comfortabel - Compact