De beste hondenfietsmand in 2023

Hondengids_de beste hondenfietsmand fietsmand

Welke type hondenfietsmand past het beste bij mijn noden? Wat is het verschil tussen de soorten manden? Wij helpen je de beste keuze te maken!

Eigenschappen van een goede hondenfietsmand

Binnenkort is het weer zover, dan wordt het wieler(voor)jaar opgang getrapt. Dit betekend niet alleen het begin van het profwielrennen, maar ook het startschot voor heel fietsminnend Vlaanderen en Nederland om er terug meer en meer op uit te trekken met het stalen ros. We zijn natuurlijk niet allemaal gemaakt om honderden kilometers te fietsen en ook snelheid is niet vaak van belang voor de doorsnee fietser; wat wel van cruciaal is, is het gezelschap! En zeg nu zelf, wat is er leuker dan een gezellige fietstocht met je favoriete viervoeter in een hondenfietsmand?!

De zoektocht naar de geschikte hondenfietsmand is niet zo evident. Tegenwoordig vind je hondenfietsmanden in alle kleuren, formaten en materialen; en met al die keuze verliezen we soms het meeste cruciale aspect uit het oog: de veiligheid. Het belangrijkste aan een hondenfietsmand is uiteraard dat zowel jij als je hond zich veilig kunnen verplaatsen. Er zijn twee types van manden: zo heb je de openmanden waarbij je je hond met een riempje kan vastmaken of je kiest voor een mand die met een draadkoepel of kap verhinderd dat je hond er zomaar uit kan.

Een tweede belangrijke parameter voor uw keuze bij een hondenfietsmand, is het materiaal waaruit deze vervaardigd is. Heb je liefst een harde mand, die als voordeel heeft wat robuuster en steviger te zijn? Of toch liever een zachte mand, die dan bijvoorbeeld ook als rugzak of schoudertas kan gebruikt worden? Hieronder bekijken we enkele modellen in detail.

Basil buddy hondenfiestmand

Een eerste prima keuze is de Basil Buddy hondenfietsmand voor de bagagedrager, dit is een model die dus achterop de fiets wordt gemonteerd. Het is een kwalitatieve, harde mand met draadkoepel waar u favoriete viervoeter zich 100% veilig in zal voelen. De mand is gemakkelijk verplaatsbaar dankzij de grote handgreep. De strakke, kunststof behuizing zorgt voor een zeer moderne en frisse look.

 

Trixie Wilgen fetsmand

Een vergelijkbare optie met de voorgaande mand, maar dan voor aan het stuur is de Trixie Wilgen fietsmand. De eigenschappen en functionaliteit is zeer gelijkaardig met de mand voor de bagagedrager, maar hier heeft u uiteraard het voordeel dat je hond gemakkelijk kan zien. Voor veel mensen geeft dit, zeker in het begin, toch wat meer gemoedsrust tijdens de fietstocht. Veel mensen beschikken echter al over een boodschappenmandje vooraan, dus dan is de keuze voor de bagagedrager uiteraard een prima alternatief. Deze mand heeft een klassieke uitstraling door het gevlochten hout design.

Zachte fietsmanden voor je hond

Als laatste bekijken we ook nog twee zachte manden, deze hebben als grote voordeel dat ze vaak gemakkelijker te gebruiken zijn naast de fiets. Dit kan als draagtas, schoudertas of soms zelfs als rugzak. Een eerste goede keuze is de hondenfietsmand Premium van InnovaLand, deze mand is geschikt voor de allerkleinste viervoeters onder ons en heeft een draagcapaciteit tot 5 kg. Deze mand is ook zeer praktisch als boodschappentas als uw hond eens niet mee is. De laatste keuze van onze manden, maar zeker niet de minste is de Petspace hondenfietsmand. Vergelijkbaar met deze van Innovaland, maar kan honden vervoeren tot 10 kg. Een grote troef van deze keuze is dat ze ook als rugzak kan gebruikt worden, zo vervoerd u uw liefst viervoeter ook gemakkelijk te voet.

Vergeet tot slot ook zeker niet de bevestigingsmethode eens grondig na te kijken. De meeste hondenfietsenmanden zijn dan wel geschikt voor bijna alle fietstypes, maar je controleert het toch best even!

Heel veel fiets plezier met jullie viervoeter en lees ook zeker onze andere artikels over handige benodigdheden als je met je hond onderweg bent. Ga je bijvoorbeeld fietsen als het wat kouder is? Vergeet dan niet om een goede hondenjas aan te schaffen.

Reacties zijn gesloten.