De 5 beste zwembaden voor honden

hondenzwembad afkoeling water hondengids

Een goed hondenzwembad aan een schappelijke prijs? Wij analyseerden meerdere exemplaren en zochten de 5 beste hondenzwembaden uit voor je! We bespreken waar je op moet letten bij de aanschaf van een hondenzwembad.

1. Het beste hondenzwembad

Dit hondenzwembad van Dutchwide is een topper. Het is gebruiksvriendelijk, snel opgezet en ook speels. Het is ook een stevig badje dat niet snel kapot zal gaan.

Het is ook een zeer toegankelijk badje met zeer lage randen waar deze voor veel honden meteen een hit is. Is jouw hond iets minder enthousiast van water of van een zwembad met hoge randen? Dan is dit de oplossing! Denk bijvoorbeeld aan rassen zoals de Corgi met kortere pootjes. Ook zij kunnen vlot in en uit dit badje.

2. De 5 beste hondenzwembaden

Over naar de top 5 van onze keuze aan hondenzwembaden!

 1. Dit hondenzwembad van Dutchwide is een topper. Het is gebruiksvriendelijk, snel opgezet en ook speels. Het is ook een stevig badje dat niet snel kapot zal gaan.
 2. Dogs&Co hondenzwembad
 3. Decdeal hondenzwembad (amazon) 
 4. Yaheetech hondenzwembad
 5. Fuzly hondenzwembad

3. Eigenschappen van een goed hondenzwembad

Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken bij het kopen van een hondenzwembad. Hieronder een aantal belangrijke punten:

 • Grootte: Het zwembad moet uiteraard groot genoeg zijn voor je hond.
 • Materiaal: Het zwembad moet gemaakt zijn van een duurzaam materiaal dat bestand is tegen scherpe klauwen en tanden.
 • Opbouw: Zorg dat het zwembad gemakkelijk op te bouwen is en omgekeerd ook eenvoudig af te breken en op te slaan.
 • Veiligheid: Zorg dat het zwembad een antislip bodem heeft en geen scherpe randen heeft.
 • Hygiëne: Zorg dat het zwembad gemakkelijk schoon te maken is.

Houd er rekening mee dat honden zwembaden speciaal ontworpen zijn voor honden en dat kinderzwembaden of opblaasbare zwembaden over het algemeen helemaal niet geschikt zijn voor honden.

4. Uit welk materiaal bestaat een goed hondenzwembad?

Een hondenzwembad kan gemaakt zijn van verschillende materialen, waaronder:

 • Kunststof: Dit is het meest voorkomende materiaal voor hondenzwembaden en wordt gekozen vanwege zijn duurzaamheid en gemakkelijk schoon te maken zijn.
 • RVS: Dit materiaal is zeer sterk en duurzaam, maar is ook zwaarder en meestal duurder dan kunststof.
 • Textiel: Soms zijn hondenzwembaden gemaakt van textiel, zoals nylon of canvas. Deze zijn licht en gemakkelijk op te bergen, maar minder duurzaam dan andere materialen.
 • Beton: Betonnen hondenzwembaden zijn sterk en duurzaam, maar ook zwaar en moeilijk te verplaatsen.

Afhankelijk van jouw specifieke wensen en noden en afhankelijk van jouw hond, zal een bepaald materiaal meer of minder passen voor jouw situatie.

5. Wanneer en hoe gebruik je een hondenzwembad

Een hondenzwembad is natuurlijk superleuk voor je hond tijdens de zomermaanden, wanneer het buiten lekker warm is. Denk aan:

 • Als je hond verkoeling nodig heeft tijdens (te) warm weer
 • Als je hond graag zwemt en je geen toegang hebt tot een natuurlijk zwemgebied zoals een meer of rivier
 • Als je een oudere hond hebt met gewrichtsproblemen die baat heeft bij een activiteit die dragelijk is voor de gewrichten, zoals zwemmen
 • Als je een puppy hebt die je wilt laten wennen aan water en zwemmen

Een hondenzwembad lijkt wel altijd leuk, maar sta er ook bij stil dat niet alle honden zwemmers zijn. Forceer dus niets en laat je hond op eigen tempo kennis maken met het water. Bepaalde honden kunnen hier van bang zijn en gestresseerd zijn.

Zet het zwembad ook niet in de directe zon, zorg voor wat schaduw of waak er over dat je hond niet continue in de zon staat. Een natte vacht kan verraderlijk zijn, omdat het water het zonlicht kan versterken of concentreren en zo de vacht of huid kan verbranden. Daarnaast is oververhitting een risico als het water niet verdampt en de hond ook zijn lichaamstemperatuur niet omlaag krijgt door het water dat er op ligt.

Reacties zijn gesloten.