hondengids - twee duitse herders honden lopend in het bos - hondengids.com

Schrijf je in op onze nieuwsbrief boordevol gratis tips!

Schrijf je gemakkelijk op elk moment uit.

De 5 beste zwembaden voor honden

Een goed hondenzwembad aan een schappelijke prijs? Wij analyseerden meerdere exemplaren en zochten de 5 beste hondenzwembaden uit voor je! We bespreken waar je op moet letten bij de aanschaf van een hondenbad.

1. Het beste hondenzwembad

hondenzwembad - beste hondenzwembad

Dit hondenzwembad van Dutchwide is een topper. Het is gebruiksvriendelijk, snel opgezet en ook speels. Het is ook een stevig badje dat niet snel kapot zal gaan.

Het is ook een zeer toegankelijk badje met zeer lage randen waar deze voor veel honden meteen een hit is. Is jouw hond iets minder enthousiast van water of van een zwembad met hoge randen? Dan is dit de oplossing! Denk bijvoorbeeld aan rassen zoals de Corgi met kortere pootjes. Ook zij kunnen vlot in en uit dit badje.

2. De top 5 beste zwembaden voor honden

Over naar de top 5 van onze keuze aan hondenzwembaden!

hondenzwembad - beste hondenzwembad

1. Dit hondenzwembad van Dutchwide is een topper. Het is gebruiksvriendelijk, snel opgezet en ook speels. Het is ook een stevig badje dat niet snel kapot zal gaan. Het is verkrijgbaar in verschillende varianten, de diameter gaat van 100 tot 200 cm groot. Het is multifunctioneel en van hoogwaardige kwaliteit. Tegenover andere baden is dit ook zeer licht, aangezien het geen vaste verstevigde randen heeft.

Ø 100 tot 200 cm

hondenzwembad 2 opvouwbaar

2. Decdeal hondenzwembad (Amazon) – dit hondenbad is opvouwbaar en daarom zeer praktisch. Het is stevig en kan niet zomaar kapot gaan door scherpe nagels, tanden of pootjes. Het is verkrijgbaar in verschillende maten van 30×10 (30cm diameter x 10 cm hoogte), voor de allerkleinsten, tot 160x30cm (160cm diameter x 30 cm hoogte) voor de grootste honden.

Ø 30 tot 160 cm

hondenzwembad 3 - opvouwbaar

3. Yaheetech hondenzwembad (op Amazon) – dit hondenbad is opvouwbaar en daarom zeer praktisch. De binnenkant is voorzien van een stevige MDF plaat waardoor het een stevig bad is. Er zitten ook een kleine reparatie-kit bij voor mocht het noodlot toch toeslaan! Handig is ook dat aangeduid staat tot waar je het bad best maximaal vult.

Ø 100 tot 160 cm

hondenzwembad 4

4.Fuzly hondenzwembad – Dit bad is vrijwel gelijk aan het bad op plaats nummer 3. Het heeft dezelfde voordelen, maar licht andere kleuren. Deze kun je ook vinden op Bol.com ipv Amazon dus afhankelijk van je voorkeur ben je misschien beter af met dit bad.

Ø 160 cm

3. Eigenschappen van een goed zwembad voor je hond

Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken bij het kopen van een hondenzwembad. Hieronder een aantal belangrijke punten:

 • Grootte: Het zwembad moet uiteraard groot genoeg zijn voor je hond. Let daarom op de diameter van het aangeboden bad.
 • Materiaal: Het zwembad moet gemaakt zijn van een duurzaam materiaal dat bestand is tegen scherpe klauwen en tanden.
 • Opbouw: Zorg dat het bad gemakkelijk op te bouwen is en omgekeerd ook eenvoudig af te breken en op te slaan.
 • Veiligheid: Zorg dat het zwembad een antislip bodem heeft en geen scherpe randen heeft.
 • Hygiëne: Zorg dat het bad gemakkelijk schoon te maken is. Onderhoud is nodig, maar niet fijn, hoe eenvoudiger het is, hoe beter dus!

Houd er rekening mee dat honden zwembaden speciaal ontworpen zijn voor honden en dat kinderzwembaden of opblaasbare zwembaden over het algemeen helemaal niet geschikt zijn voor honden.

4. Uit welk materiaal bestaat een goed zwembad?

Een zwembad kan gemaakt zijn van verschillende materialen, waaronder:

 • Kunststof: Dit is het meest voorkomende materiaal voor zwembaden en wordt gekozen vanwege zijn duurzaamheid en gemakkelijk schoon te maken zijn.
 • RVS: Dit materiaal is zeer sterk en duurzaam, maar is ook zwaarder en meestal duurder dan kunststof.
 • Textiel: Soms zijn hondenzwembaden gemaakt van textiel, zoals nylon of canvas. Deze zijn licht en gemakkelijk op te bergen, maar minder duurzaam dan andere materialen.
 • Beton: Betonnen hondenzwembaden zijn sterk en duurzaam, maar ook zwaar en moeilijk te verplaatsen.

Afhankelijk van jouw specifieke wensen en noden en afhankelijk van jouw hond, zal een bepaald materiaal meer of minder passen voor jouw situatie.

5. Wanneer en hoe gebruik je een hondenzwembad?

Een hondenzwembad is natuurlijk superleuk voor je hond tijdens de zomermaanden, wanneer het buiten lekker warm is. Denk aan:

 • Als je hond verkoeling nodig heeft tijdens (te) warm weer
 • Als je hond graag zwemt en je geen toegang hebt tot een natuurlijk zwemgebied zoals een meer of rivier
 • Als je een oudere hond hebt met gewrichtsproblemen die baat heeft bij een activiteit die dragelijk is voor de gewrichten, zoals zwemmen
 • Als je een puppy hebt die je wilt laten wennen aan water en zwemmen

Een hondenzwembad lijkt wel altijd leuk, maar sta er ook bij stil dat niet alle honden zwemmers zijn. Forceer dus niets en laat je hond op eigen tempo kennis maken met het water. Bepaalde honden kunnen hier van bang zijn en gestresseerd zijn.

Zet het bad ook niet in de directe zon, zorg voor wat schaduw of waak er over dat je hond niet continue in de zon staat. Een natte vacht kan verraderlijk zijn, omdat het water het zonlicht kan versterken of concentreren en zo de vacht of huid kan verbranden. Daarnaast is oververhitting een risico als het water niet verdampt en de hond ook zijn lichaamstemperatuur niet omlaag krijgt door het water dat er op ligt.

6. Hondenzwembad van de Lidl, Action of Kruidvat

Extra tips over de aankoop van het perfecte zwembad! Bij Lidl heb je een gelijkaardig bad als enkele uit onze top 5, maar voor slechts € 29 op moment van schrijven. Hun Zoofari hondenzwembad is 120 cm diameter en 30 cm hoog en ook van voldoende kwaliteit.

Kruidvat heeft geen hondenzwembad permanent in hun aanbod. Wellicht kun je dus beter bij Lidl aankloppen of bij eentje uit onze top 5.

In de action vind je wel een hondenbad, het is een versie met MDF van 80 of 120 cm diameter, voor 8 of 15 euro.

hondenkussen scruffs
Scruffs mand

Large voor € 53 - Comfortabel - Makkelijk te wassen

happy house rieten hondenmand hondengids
Rieten mand

Large voor € 96.95 - Stevig & authentiek - snelle levering

hondenmand donut-mand hondengids
Snoozle donut-mand

Large voor € 54,95 - Gezellig, zacht & modern..

Feandrea hondenbed
Feandrea hondenbed

Large voor € 29.99 - Stevig - Comfortabel - Compact