hondengids - twee duitse herders honden lopend in het bos - hondengids.com

Schrijf je in op onze nieuwsbrief boordevol gratis tips!

Schrijf je gemakkelijk op elk moment uit.

De beste hondenborstels

Welke hondenborstel is de juiste voor jouw hond? Er zijn veel soorten borstels op de markt en het is niet altijd even duidelijk welke de beste is voor jouw hond.

Of je hond nu lang haar, kort haar, golvend haar, stug haar of elke lengte daartussenin heeft, elke hond moet regelmatig worden geborsteld om de vacht gezond te houden. Maar wat zijn nu de specifieke borstelbehoeften van je hond? Probeer je het ruien dragelijk te maken? Is het doel om matten te verwijderen van verwarde vachten? Ben je op zoek naar een borstel om een gladde en glanzende vacht te stimuleren? We hebben een paar van onze favoriete hondenborstels verzameld om je op weg te helpen. Je zult vast wel een hondenborstel vinden waar je hond dol op zal zijn!

1. De beste hondenborstels

Een goede hondenborstel is veelzijdig, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Op basis van deze vereisten hebben we twee favoriete hondenborstels, namelijk de Furminator en de Hertzko hondenborstel.

De Herzko hondenborstel

hondenborstel Hertzko

Deze borstel maakt gebruik van metalen borstelharen om de vacht van uw huisdier glad te strijken en onder meer het verharen te verminderen. De reinigende functie maakt het ook gemakkelijk om het verzamelde haar te verwijderen door de de knop in te duwen die het haar weg duwt.

De borstel van Hertzko werkt op honden met alle vachtlengtes. De borstel is uitstekend om overtollig haar uit de vacht te verwijderen, de vacht te ontwarren en gladder te maken. Ze bestaat uit kleine metalen borstelharen, die in een kleine hoek zijn geplaatst om hardnekkige matten los te maken. De comfortabele grip voorkomt ongemak tijdens het kammen van je pup, niet onbelangrijk als het kammen deel uitmaakt van je dagelijkse routine. Extra handig is dat de borstelharen intrekken als je de knop op het handvat gebruikt. Hierdoor kun je het gekamde haar in 1 keer weg nemen.

De Furminator hondenborstel

Furminator hondenborstel

De Furminator hondenborstel is zowat de beste onder de opties. Je kunt er stevig mee kammen, de borstel ligt goed in de hand en het gekamde haar is gemakkelijk te verwijderen uit de borstel.

Koop de furminator voor kortharige honden.

Er is ook een versie voor langharige honden.

Verschil tussen de Herzko en de Furminator borstel

De Furminator gaat doorgaans nog iets beter het haar borstelen en overtollig haar verwijderen. De Herzko is meestal een betere optie voor dieren die de Furminator niet goed verdragen. 

2. Moet je je hond kammen als hij nat of droog is?

Je kamt de vacht van je hond het best wanneer deze droog is. Losse haren van de boven- en ondervacht zullen gemakkelijker loskomen in droge toestand.

Bij een natte vacht loop je meer risico dat je aan de haren trekt en zo je hond pijn doet. Als je toch bij het geven van een bad het haar wil kammen, dan kies je best een specifieke rubberen borstel. Deze zijn gemaakt voor het borstelen van een natte vacht en doen je hond geen pijn.

3. Hoe vaak moet je je hond borstelen?

Voor de meeste honden is het goed om ze 1 keer per week te borstelen, zeker als ze veel buiten zijn. Door opeenhopingen van huidschilfers, losse vacht en vuil te verwijderen kan je jeuk en bijeen gekoekte haren vermijden.

Rassen met krullend of golvend haar moeten mogelijks nog vaker geborsteld worden om de vacht mooi te houden.

In de rui-periode kun je je hond best dagelijks borstelen om zoveel mogelijk haar in huis te vermijden. Lees ook onze andere tips omtrent het omgaan met de rui-periode!

hondenkussen scruffs
Scruffs mand

Large voor € 53 - Comfortabel - Makkelijk te wassen

happy house rieten hondenmand hondengids
Rieten mand

Large voor € 96.95 - Stevig & authentiek - snelle levering

hondenmand donut-mand hondengids
Snoozle donut-mand

Large voor € 54,95 - Gezellig, zacht & modern..

Feandrea hondenbed
Feandrea hondenbed

Large voor € 29.99 - Stevig - Comfortabel - Compact