hondengids - twee duitse herders honden lopend in het bos - hondengids.com

Schrijf je in op onze nieuwsbrief boordevol gratis tips!

Schrijf je gemakkelijk op elk moment uit.

De 5 beste hondenspeeltjes in 2024

Hondenspeeltjes, welke hond heeft er nu geen leuke speeltjes? Verschillende honden spelen uiteraard graag met verschillende soorten hondenspeelgoed. Sommige honden houden van apporteren, terwijl anderen de voorkeur geven aan touwtrekken, terwijl nog andere honden alleen van kauwen houden. Wie weet vind jouw hond al die dingen wel leuk?

Om ervoor te zorgen dat je hond plezier heeft bij het spelen, is het belangrijk om een verscheidenheid aan speelgoed te hebben waar je hond uit kan kiezen en van kan genieten. Er zijn verschillende categorieën hondenspeeltjes waaruit je kan kiezen. We bespreken 6 categorieën van hondenspeelgoed.

1. Knuffels

Knuffels zijn geweldig voor honden die graag knuffelen of licht spelen. Bepaalde honden zullen hier mee knuffelen in hun mand tijdens hun dutje.

Het is wel zeer belangrijk dat je zorgt dat de knuffel niet openscheurt en dat je hond de vulling van het speelgoed niet opeet. Dit kan enorm schadelijk zijn en in grote hoeveelheden zelfs dodelijk. Voor iets enthousiastere honden die graag dingen stuk bijten zijn knuffels dus wellicht een slechte keuze. Echter kun je je hond wel aanleren om met verschillende soorten speelgoed anders om te gaan. Zie ook ons artikel omtrent het bijten bij puppies. 

Leer je hond of pup bijvoorbeeld om voorzichtig om te springen met een hondenknuffel, dan kan die knuffel een leuk maatje zijn om bij hem te hebben in zijn mand. Kies in dit geval best voor een knuffel zonder pieper in, want de pieper maakt hen over het algemeen net wild. Zie ook hieronder bij ‘piepend speelgoed’ waarom dit zo is.

Enkele opties voor hondenknuffels

Beeztees Puppy Cosy Doggy knuffel

Rosewood knuffel

2. Ballen en apporteerspeelgoed

Tennisballen en ander apporteerspeelgoed zijn geweldig voor honden die graag achter dingen aanjagen. Omdat je ze gemakkelijk ver kunt werpen en ook gemakkelijk kunnen worden gedragen door de hond, zijn ze ideaal om te apporteren.

Er bestaan ook ballen met werpstokken, handig om de bal veel eenvoudiger op te rapen, verder te smijten en je handen niet vuil te maken.

Enkele ballen voor honden

Chuckit! Bucket met 8 ultra ballen (M) op Bol.com

Chuckit! Ultra Ball op Amazon

3. Piepend speelgoed

Honden zijn aangetrokken door het piepende geluid dat sommige speeltjes maken. Waarom dit zo is, heeft echter een minder gezellige reden. Het piepend geluid zou de schrille toon die een stervend dier maakt nabootsen, en de natuurlijke instincten van de hond om hun voedsel te doden komen hier in het spel. Jij kan er misschien horendol van worden, maar de meeste honden vinden het leuk om op dit speelgoed te jagen en ermee te zwaaien.

Piepend speelgoed voor honden

Beeztees kikker piepspeelgoed op Bol.com

Zenvaly piepende krokodil op Amazon

4. Touwtrekkend speelgoed

Speelgoed om touwtje-trek mee te spelen is een klassieker onder de hondenspeeltjes. Je kan het gebruiken om samen met je hond te spelen en onder andere het commando ‘los’ te leren. Het kan ook door twee honden gebruikt worden om samen te spelen.

Aanbevelingen voor touwtrekkend speelgoed

Beeztees flossytoy op Bol.com

5. Kauwspeeltjes

Kauwspeeltjes zijn geweldige hondenspeeltjes voor puppy’s of honden die zich snel vervelen, energie te veel hebben en daardoor ongewenst gedrag vertonen. Onder andere KONG maakt geweldig speelgoed om je hond een uitdaging te geven en bezig te houden.

Probeer ook toezicht te houden op je hond wanneer hij een kauwspeeltje heeft. Als hij sterk kauwt, kan het speeltje uit elkaar scheuren en mogelijks zal je hond de stukken proberen op te eten. Zo bestaan er bijvoorbeeld rubberen botten die naar kip ruiken en eventueel smaken.

Aanbevelingen voor kauwspeelgoed

Kong kauwbot klassieker op Bol.com

6. Denkspelletjes of belonende spelletjes

Denkspelletjes waarbij de hond een puzzel of probleem moet oplossen om een beloning te krijgen zijn ook een klassieker onder de hondenspeeltjes. Het daagt je hond uit en geeft je hond een taak. Je kan je hond namelijk niet enkel fysiek maar ook mentaal moe maken en verzadigen. Het komt je hond sowieso ten goede!

Aanbevelingen voor denkspelletjes

Voerbal Mister Mill op Bol.com

hondenkussen scruffs
Scruffs mand

Large voor € 53 - Comfortabel - Makkelijk te wassen

happy house rieten hondenmand hondengids
Rieten mand

Large voor € 96.95 - Stevig & authentiek - snelle levering

hondenmand donut-mand hondengids
Snoozle donut-mand

Large voor € 54,95 - Gezellig, zacht & modern..

Feandrea hondenbed
Feandrea hondenbed

Large voor € 29.99 - Stevig - Comfortabel - Compact